Historiek

De erfenis van het verleden

Expertise van gisteren voor de problemen van morgen, terug naar de toekomst van een merk met een bijzondere reputatie.

Rotoll, het paradepaardje van Tollens gedurende 50 jaar

Het verhaal begint in 1748, in België, nabij Gent, Johannes Jodocus Tollens opent er een winkel. Hij verkoopt er penselen voor kunstenaars en kwasten voor huisschilders. Van vader op zoon wordt de zaak overgenomen en verder ontwikkeld. Het snel groeiende bedrijf verhuisd in naar Rotterdam en komt er in handen van een zekere Laurentius Cornelis Kolff. Een eeuw later, in 1940, brandt de fabriek af door een bombardement! Ze overleeft en evolueert geduldig verder.

In 1960 internationaliseert het bedrijf en specialiseert het zich in de professionele bouwmarkt. In diezelfde periode neemt één van de Franse distributeurs , het berdijf  Société Européenne de Peinture et d’Outillages (SEPO), een participatie in Tollens Coatings B.V.

In 1973 neemt de nieuw entiteit de naam Tollens n.v. aan. In 1992 sluit Tollens n.v. aan bij de Franse multinational Lafarge om in 2001 over te gaan naar Materis Paints, één van de leiders in gespecialiseerde chemie voor de bouw.

Een drieluik : kwaliteit, innovatie en esthetiek

Het is deze erfenis uit het verleden die het merk haar intrinsieke en essentiële kwaliteiten verleent: Tollens, een merk dat nooit toegevingen deed op de kwaliteit van haar producten. De Tollens verven, geassocieerd met de historische waarde van kwaliteit en degelijkheid, genieten een uitstekende reputaitie, zowel in het milieu van de bouwprofessionals als bij de particulieren. Een andere bijzonderheid van het merk Tollens is het belang van een voortdurende zoektocht naar decoratieve producten en de grote expertise in kleur. Deze creativiteit is de vrucht van het werk van het merk met designbureau ’s en de competenties van het eigen laboratorium, steeds in de voorhoede van de innovatie.